skip to Main Content

Kronenbrug ondersteunt u op deskundige en respectvolle wijze als bewindvoerder, mentor, curator, levensexcuteur en mediator. Voor al deze zaken is de praktijk bevoegd.

Kronenbrug wordt gevormd door het echtpaar Dorina van Beek en Nico Bijman. Beiden hebben een opleiding gevolgd op het gebied van jeugdhulpverlening (HBO-J en een doctoraalstudie orthopedagogiek). Ze zijn al vanaf 1990 werkzaam in zowel de jeugdzorg als het bedrijfsleven.

Op basis van hun ruime ervaring hebben ze in 2007 gezinshuis Het Kronendak opgericht, een woonhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Als hulpverleners houden Dorina en Nico zich al jaren met succes staande, te midden van wisselende financiële stromen, regelgeving en belangen.

Met Kronenbrug hebben zij een volgende stap gezet. Eén waarin ze naast kinderen ook volwassenen helpen, door hen bij te staan als bewindvoerder, curator, mentor of levensexcuteur. Ook treden zij op als mediator.

Visie

Hoewel de dienstverlening verschilt, is de achterliggende visie hetzelfde. Net als het Kronendak staat Kronenbrug voor een respectvolle benadering, transparantie, korte lijnen, het ontwikkelen van autonomie en waar mogelijk het teruggeven van de eigen verantwoordelijkheid.

Het Kronendak biedt kinderen met een verstandelijke beperking geborgenheid, een fijne omgeving en letterlijk een dak boven het hoofd. Ook de naam van Kronenbrug is toepasselijk; de praktijk slaat letterlijk een brug. Zij symboliseert de overgang naar een nieuwe situatie, waarin de cliënt dingen achter zich kan laten en kan werken aan een nieuwe toekomst. De kronen staan voor de bijzondere waarde van dit proces.

Back To Top