Kronenbrug

Bewindvoering voor een naaste

Het lukt niet iedereen om zelf bewindvoering aan te vragen. Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of toenemende dementie. Financieel kan het snel uit de hand lopen. Hulp van een naaste is nodig om de boel op orde te krijgen of te houden. Dit kan door de administratie over te nemen. Daar zitten de nodige haken en ogen aan. Een andere mogelijkheid is om bewindvoering bij Kronenbrug aan te vragen.

Financieel misbruik
Ouderen in een afhankelijke positie zijn kwetsbaar voor financieel misbruik. Ze zijn blij dat iemand voor hen zorgt. Dit maakt het lastig om twijfels en vragen te bespreken. 
Een concreet voorbeeld is de buurvrouw die “alles voor uw moeder regelt”. Zij domineert uw moeder. U vreest ook dat zij met het bankpasje van uw moeder meer doet dan de dagelijkse boodschappen. En dat het van kwaad tot erger gaat worden.

Wilt u hierover in gesprek?

Kronenbrug is betrokken, zorgvuldig en deskundig in deze situaties. We bieden een luisterend oor. Wanneer u dat wilt krijgt u gratis en vrijblijvend advies. U kunt bellen (0251-828472), mailen (algemeen@kronenbrug.nl) of contact leggen via deze site.